10 kroků, jak na pánvi připravit dokonalý a šťavnatý steak, který nebude vypadat jako podrážka

19. Ledna 2018
Steak
Zdroj Pixabay
Základem pro přípravu dokonalého steaku je kvalitní kus masa, ale i trochu zkušeností. A ty vám rády předáme. S naším návodem se vám steak už nikdy nevysuší, nezčerná a bude krásně šťavnatý. Stačí se jen držet jednoduchého postupu!

Příprava dokonalé flákoty se může zdát jako věda, pokud chcete, aby kus upečeného masa vypadal, jako vám ho servírují v dobré restauraci. Ale blýsknout se můžete i doma!

Jak na to?

  1. Základem je kvalitní maso, které musíte správně nařezat. Proboha, hlavně ho nenaklepávejte!
  2. Rozpalte si pánev, ale nelijte na ni žádný olej nebo máslo.
  3. Zhruba po třech minutách, kdy se z pánve začne trochu kouřit, na pánev vložte maso a zprudka opékejte 3 minuty na jedné straně.
  4. Po třech minutách maso otočte a z druhé strany pečte opět tři minuty.
  5. Maso máte z obou stran upečené. Sundejte pánev z plotny nebo pod ní vypněte sporák, ale maso ještě nevyndávejte.
  6. Na každý kus mas vložte lžičku másla, přiklopte pánev pokličkou a nechte deset minut „dojít“.
  7. Po deseti minutách se máslo krásně rozpustilo.
  8. Až teď je čas maso osolit a opepřit.
  9. Steak je tímto způsobem přípravy středně propečený, z jeho středu vytéká šťáva. Pokud máte steak raději méně propečený, neopékejte každou stranu tři minuty, ale dvě. pokud ho raději jíte více propečený, opékejte z každé strany 4 minuty.
  10. Steak můžete podávat vcelku nebo nakrájený na plátky. Nezapomeňte ho zalít výpekem s máslem.

(ane)

Témata: recept , vaření , návod , maso , steak

Diskuze

reklama