Tenké a křupavé. Připravte si vynikající hranolky bez kapky oleje

21. Ledna 2018
Hranolky
Zdroj Pixabay
Mají vaše děti rády hranolky, ale vy je nechcete ládovat mastnotami z fastfoodu? Vyzkoušejte nás recept, při kterém jsme nepoužili ani kapku oleje, přesto jsou hranolky krásně křupavé, ale hlavně chutné!

Na hranolky pro čtyři lidi budete potřebovat:

  • 6 velkých brambor (my používáme typu „A“)
  • sůl

Brambory omyjte, oškrábejte a nařežte na hranolky. Papírovou utěrkou je osušte a rozprostřete na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 až 220 stupňů. Pečte 18 - 25 minut, každých 5 minut hranolky na plechu prohoďte, aby se vám na jedná straně nepřipálily a byly opečené rovnoměrně.

Po upečení vyndejte z trouby a nasypte do misky, kde je osolíte (pozor, se solí šetřete kvůli dětem) a párkrát v misce prohoďte. Můžete servírovat!

Jestli máte větší děti nebo hranolky připravujete pro dospělé a máte je přeci jen raději trochu nasáklé olejem, než je vložíte do rozpálené trouby, pokapejte je rostlinným olejem (ne olivovým). Po upečení je přesypte so misky vyložené kuchyňskou papírovou utěrkou nebo ubrouskem, do kterého se nasákne zbytek oleje, a osolte.

(ane)

Diskuze

reklama