Vyzkoušeno na vlastní kůži: Proteinové vanilkové rohlíčky jsou famózní a zdravé!

4. Prosince 2017
Budete se oblizovat.
Zdroj Instagram
O Vánocích, svátcích klidu a pohody, je těžké odolávat laskominám, které nám tento čas nabízí. Všude se na nás usmívá voňavé cukroví. Ale zkuste to letos jinak – bez kil navíc a výčitek z porušení zásad.

Máme pro vás opravdu skvělý recept na to, abyste mohli hřešit bez výčitek. Existují totiž zdravější verze tolik oblíbeného cukroví. Kvůli vám, čtenářkám, jsme zkusili, jaké to je upéct si proteinové vanilkové rohlíčky bez cukru.

Možná to nezní tolik lákavě, ale nenechte se mýlit.

Protein, který do těsta dáte, vám ho osladí až až, ale zdravým způsobem. Výsledné cukroví je nejen chutné, ale ještě šetrné ke štíhlé linii. A opravdu nám věřte, chutná skvěle! Snad i lépe než klasické rohlíčky!

A jak na to?

Ingredience (20-25 rohlíčků): 

  • 150 g pohankové mouky
  • 50 g vanilkového proteinu
  • 50 g mletých mandlí
  • 60 ml mléka
  • 20 g kokosového oleje
  • 1 vejce
  • 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu

Postup:

  • Všechny ingredience rozmixujte a následně uhněťte těsto.
  • Z těsta tvarujte malé rohlíčky; dle našich zkušeností je lepší forma na rohlíčky, aby z toho pak nebyly patvary jako u nás.
  • Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Ten poté vložte do trouby předehřáté na 190 °C.
  • Pečte zhruba 15 minut, plech vyndejte až budou rohlíčky mírně nazlátlé.

(luc)

 

Diskuze

reklama