Vyzkoušeno! Recept na tradiční vánoční perníčky, které do Štědrého dne změknou

14. Prosince 2017
Knoflíkářky vám přináší vyzkoušený a léty osvědčený recept na vánoční medové perníčky, které nás na svátky nikdy nenechaly ve štychu a pěkně změkly.

Děti (a partneři) je milují, ale vám se je už několikátý rok za sebou nedaří upéct tak, aby do Štědrého dne změkly? Vyzkoušejte náš osvědčený recept. Základem je nepřehnat to s medem, i když vás vůně sladké táhnoucí se hmoty, která nám tolik připomíná Vánoce, nutí přidávat další a další lžíce. Na jednu dávku o 400 gramech mouky stačí bohatě dvě!

Co budete na perníčky potřebovat?

  • 400 g hladké mouky,
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření 
  • 140 g moučkového cukru 
  • 70 g másla
  • 2 lžíce medu

Nejdřív smíchejte suché přísady, pak přidejte vejce a med. Těsto opravdu důkladně propracujte, v ideálním případě použijte kuchyňského robota, který ušetří vaše ruce.

Mnoho receptů radí vypracované hladké těsto zabalit do potravinové fólie a nechat dva až tři dny v ledničce. My těsto necháme jen pár hodin odpočinout při pokojové teplotě a rovnou s ním jdeme pracovat.

Těsto vyválejte a vykrajujte formičkami. Pečte v troubě rozpálené na 180 stupňů asi 10 minut. Našeho času se nedržte striktně a perníčky raději kontrolujte, zkrátka dejte na zkušenosti s vlastní troubou.

Pak už stačí perníčky jen nazdobit. Jak?

Inspirujte se v naší galerii.

(ane)

Diskuze

reklama