Zima je tu! Zahřejte se domácím svařeným vínem podle našeho receptu bez chemie a náhražek

16. Listopadu 2017
Zahřejte se podomácku připraveným svařákem
Zdroj Pixabay
Venku už napadl první sníh, což je známka toho, že zima se nezadržitelně blíží. Chce to proto něco na zahřátí! Rukavice, čepice, teplý kabát a mráz nebude mít šanci. A po trošce svařeného vína se zahřejeme i zevnitř.

Jedna z těch příjemnějších věcí na sychravém podzimu a mrazivé zimě jsou přesně ty večery, kdy sedíte v teple domova, zatímco za oknem řádí plískanice. A abyste nemuseli doma sedět s prázdnýma rukama, máme pro vás tip na lahodný svařák, který nejenže skvěle chutná, ale také perfektně zahřeje. Ovšem pozor, ať vám ho neupíjejí děti, přeci jen je v něm hodně alkoholu.

Co budete na svařené víno potřebovat?

  • 1l červeného/bílého vína
  • 1 skořici (nemletou)
  • 5 kusů hřebíčku
  • 5 polévkových lžic třtinového cukru
  • badyán
  • pár plátků citrónu

Postup:

Víno nalijeme do kastrůlku, přidáme hřebíček, citrón, jeden badyán, skořici a zahříváme, dokud se nezačne tvořit bílá pěna. Přisypeme cukr a za stálého míchání ohřejeme. Ale pozor, nesmí se začít vařit! Vypneme sporák, zakryjeme pokličkou a necháme 3 minuty odstát. Pak můžeme podávat.

(ane)

Diskuze

reklama